Ucjenjivao školsku drugaricu fotografijama iz telefona: Tražio joj i novac, a onda se umiješali njeni roditelji i prebili ga

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Štampar Makarije” u Podgorici teško je povrijeđen, nakon što su ga napali roditelji njegove školske drugarice i njegovi prijatelji.

Dječak je navodno ucjenjivao školsku drugaricu, a njeni roditelji su prije nekoliko dana dolazili da ga upozore, što nije dalo efekta. Roditelj djevojčice i njegovi prijatelji privedeni su na informativni razgovor.

Direktor škole Novica Gačević kazao je da je do incidenta došlo u blizini dvorišta, ali da u školi nisu do danas imali informacije da postoji ikakav problem između te djevojčice i dječaka iz devetog razreda.

Prema njegovim riječima, ni roditelji ih nisu obavijestili da postoji bilo kakav problem. Gačević je kazao da je dječak i ranije bio problematičnog ponašanja, ali da o ucjenjivanju nisu ništa znali.

On je naveo da je problem između djece kulminirao posljednjih dana.

Kako je kazao, prema informacijama koje su tek danas dobili od ostalih učenika, povod je bio što je dječak nekako došao u posjed njenog mobilnog telefona, odakle je preuzeo fotografije zbog kojih je kasnije ucjenjivao.

  • Tražio joj je za to novac, a kako smo saznali ona mu je određenu sumu i dala da bi izbjegla da on objavi te fotografije ili da ih nekom pošalje. Čuli smo da je otac od djevojčice, kada je saznao za to, tražio od njega da obriše fotografije i vrati novac, ali on to nije učinio – rekao je Gačević.

Prema nezvaničnim informacijama, u napadu na učenika je korišten i pendrek.

Nakon intervencije policije, učesnici sukoba su odvedeni na saslušanje i u Klinički centar, kako bi povređeni bili medicinski zbrinuti.

Iz policije za sada nisu kontaktirali upravu škole, a dio gdje se desio incident nalazi se u blizini dvorišta i, kako je rekao Gačević, nema video nadzora.