Portal 072info

“Udarao me po licu čak i mobitelom, čitav krevet je bio od krvi i suza”

Edin i Sajima T., roditelji 17-godišnje E.T., prijavili su nedavno Policijskoj stanici Žepče E.H. (20) iz Željeznog Polja nakon što je, kako tvrde, njihovu kćerku mjesecima maltretirao, ponižavao i tukao.

Prema njihovim riječima, kćerka je napustila medicinsku školu i prije nepunih 5 mjeseci poslala im je kratki SMS: “Udala sam se”. S mladićem je obavila šerijatsko vjenčanje i napustila roditeljski dom s nadom da će ljubav koja je planula dugo potrajati. U početku je sve izgledalo lijepo, ali od 17. februara do danas njen život je postao pakao. Preživjela je batinjanja, premlaćivanja i torture koje će dugo pamtiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odlučni da se zlostavljač kazni, a njihova kćerka nikada više ne doživi poniženja i batine, prikupili su medicinske nalaze i slučaj prijavili policiji u Žepču. Inspektori MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kako saznajemo rade na dokumentiranju slučaja.

“Dali smo izjavu u policiji. I ranije sam viđala modrice na tijelu moje kćerke. Ovo nije prvi put da je pretučena, mada ona o tome ne želi govoriti. Sada će ići kod psihologa, jer je ovo teška trauma. Fizičke povrede će proći, ali bol u duši ostaje. Želimo da svi znaju šta se dogodilo”, kazala je Sajima T.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

E.T., iako je doživjela neviđenu traumu, smogla je snage i ispričala šta se dogodilo prošle sedmice, tačnije u srijedu oko ponoći.

“On je došao pijan. Udarao me po licu, čak i mobitelom. Krevet je bio sav od krvi i mojih suza. Njegovi roditelji nikada nisu htjeli da me zaštite, uz opravdanje da ne žele da se miješaju u naš život”, kazala je E.T.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Očajne roditelje posebno je povrijedilo to što je E.H. telefonom poručio:”Vodite je”, kao da se ne radi o živom biću.

Za Dnevni avaz su izjavili da su posjetili i Centar za socijalni rad i uporni su u namjeri da zlostavljač bude adekvatno kažnjen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Krao humanitarnu pomoć

Prema nezvaničnim informacijama, E.H. je nedavno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora jer je navodno krao humanitarnu pomoć koja je namijenjena ugroženom stanovništvu Željeznog Polja stizala nakon poplava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

bh-index.com

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME