Udovica podigla tužbu: 27 godina su ona i djeca žalovali na pogrešnom mjestu

Screenshot 4 36
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kathleen Walsham željela je da pepeo njezinog supruga Kierona Kennyja bude razbacan u Garden of Rest u blizini njihove kuće u istočnom Londonu 1989. godine.

Tvrdi da je njezin suprug – koji je tragično preminuo u dobi od 33 godine – bio “vrlo klaustrofobičan i uplašen mraka” i da bi želio biti “oslobođen”, a ne pokopan.

Već 27 godina Kathleen i njezino troje djece posjećuju Garden of Rest na groblju East London, West Ham, na Dane očeva, rođendane i druge prigode kako bi odali počast.

Međutim 2016. porodica je bila šokirana otkrivši grob s Kieronovim imenom na groblju Eastbrookend u Dagenhamu.

Kathleen se boji da je njezina svekrva Iris Garbutt – koja se posvađala sa svojim sinom i njegovom porodicom godinama prije njegove smrti – potajno dobila njegov pepeo od zaposlenika na groblju u istočnom Londonu.

Misli da je Iris pepeo tada smjestila u Dagenham, u grob za koji je znala samo njezina strana porodice. Kad je Iris umrla, grob s Kieronovim imenom otkopan je prema nalogu Ministarstva pravosuđa i unutra je pronađena urna.

Kathleen je ove sedmice tužila Dignity Plc i Dignity Ltd – pogrebnu kompaniju koja je kupila groblje u istočnom Londonu 2008. godine.

Tvrdila je da su joj oni dužni platiti oštetu zbog psihičkih trauma koje je doživjela zbog cijele ove situacije.

Međutim sudac David Saunders odbacio je njezin zahtjev.

Rekao je da porodica nema dokaza da je pepeo ikada došao u pogrešne ruke – ili u krivi grob. Nije bilo stručnih dokaza koji bi potvrdili je li sadržaj ekshumirane urne sadržavao Kieronov pepeo.

Kieron se posvađao s mamom prije nego što je oženio Kathleen i nikada se nisu pomirili. Nakon što je umro, Kathleen je svojoj svekrvi dopustila da zajedno dogovore sahranu.

Kathleen je rekla sudu: “Moja je odluka bila da se Kieronov pepeo raspe po Garden of Rest u istočnom Londonu zbog činjenice da je bio toliko prestravljen mraka i tako jako klaustrofobičan da bi puštanje na slobodu bila najbolja odluka, a ne sahranjivati ​​ga.”

Koliko je znala, njezine su želje bile ispunjene.

Kad je Iris umrla 2016., njezin unuk je Kathleeninoj strani porodice rekao da su oplakivali Kierona na grobu u Dagenhamu.

Rekao je da ga je kupila i platila njegova pokojna sestra nakon što je “nabavila” pepeo od zaposlenika na groblju u istočnom Londonu.

Na pitanje zašto Kathleen nikada nije posjetila grob sa svojom djecom, Iris je rekla da se “plašila da će pozvati policiju ako to ikada učine”.

Nakon što je grob otvoren, sadržaj urne je razbacan po rijeci Temzi.

Sudac je obrazložio presudu: “Bilo bi teško zaključiti da želje tužitelja nisu ispunjene.”