Udruženje estradnih izvođača ZDK proslavilo jubilarni 10. rođendan (FOTO)

Podijelite vijest

IMG_3164

U zeničkom klubu „Ekor“ sinoć je upriličena rođendanska proslava povodom deset godina rada i postojanja Udruženja estradnih izvođača Zeničko-dobojskog kantona.

Prigodne manifestacije povodom ovog velikog jubileja organizatori su uspjeli osmisliti na najbolji mogući način, pa je tako između ostalog održana i nogometna utakmica u kojoj su snage odmjerili muzičari ZDK i Veterani kluba Fortuna koji su ujedno i odnijeli pobjedu rezultatom 2:0.

Velikom jubileju koji se obilježio u Ekor Clubu u Zenici odazvao se veliki broj članova Udruženja koji su sa svojim kolegama i gostima odlučili provesti ovu nezaboravnu noć, a koja će se zasigurno pamtiti još mnogo godina.

Na samom početku prelijepim zvucima na gitari goste je pozdravio legendarni član udruženja Osman Haračić, a nakon njega goste je sa nekoliko interpretacija pozdravio zamjenik predsjednika Udruženja, Sajid Jusić.

Kako je noć i cjelokupna proslava započela u najboljem redu muzike niti u jednom trenutku nije ponestajalo, te su prisutne zabavljali i poznati zenički dvojac Nero Delić i Adnan Abdulović, a nakon njih uslijedio je pravi muzički merak.

Uz pratnju orkestra FIS benda goste su zabavljali i ostali članovi ovog velikog Udruženja: Zekija Husetović, Edo Hadžić, Hazim Hasić, Saudin Fetić, Hari Jaganjac, Mehdi Žigo, Zijad Šut, Nihad Subašić i Haris Kulović.

Važno je naglasiti da je atmosfera tokom cijele noći bila na vrhunskom nivou, te da su se ovi vrsni muzičari uistinu potrudili da ovogodišnji jubilej provedu uz najbolje muzičke hitove.

Zabava se nastavila do kasno u noć te su sve goste, simpatizere i članove Udruženja zabavljali Šemso Pivić, Mirza Šut i specijalni gost ovogodišnjeg rođendana, a ujedno i zvijezda večeri Nihad Fetić Hakala.

Da će se ovaj jubilej pamtiti godinama zasigurno stoji, jer su svi oni koji su bili u Ekoru sa velikim zadovoljstvom ispratili ovaj veliki jubilej Udruženja estradnih izvođača ZDK. Ostaje nam samo jedno, a to je da ovom udruženju poželimo još mnogo ovakvih rođendana, jubileja i lijepih druženja, te da na taj način čuvaju i jačaju muziku i svu njenu čar.

Kako je izgledalo sinoć u Ekor Clubu na proslavi 10. rođendana pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

[flagallery gid=270].