Udruženje hotelijera i restoratera BiH: Znam da su ugostitelji u velikim problemima, ali strahota je snimak sa Vlakova

Vlada Kantona Sarajevo prihvatila je prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva tako da u narednom periodu neće raditi ugostiteljski objekti, kladionice, bazeni, teretane, sportski i spa centri.

Kafićima i restoranima je do 12. aprila ostavljena mogućnost šalterske prodaje i dostave, a policijski sat je na snazi od 21 do 5 sati. Ova informacija ponovo je izazvala nezadovoljstvo sarajevskih ugostitelja, koji trpe velike gubitke i koji su već brojne uposlene poslali na biroe za zapošljavanje.

Ja ću reći protiv sebe. Znam da su sve kolege ugostitelji u velikim problemima, ali strahota je kada sam vidio snimak sarajevskog groblja Vlakovo iz zraka.

Zbog velike stope smrtnosti u našoj zemlji, mislim da je totalno zatvaranje, ali ne samo Kantona Sarajevo, nego cijele Bosne i Hercegovine jedino rješenje. I da taj pravi lockdown traje minimalno tri sedmice. Naravno, uveo bih za ulazak i izlazak obavezan negativan test na koronavirus – kaže Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH.

Uputio je apel svim nivoima vlasti.

Copy

Kontrola na granicama uz masovno vakcinisanje dalo bi rezultat. Naravno, apelujem na sve nivoe vlasti da pomognu da radnici i poslodavci prežive. Ne treba nam puno. Također, molim građane da se pridržavaju propisanih mjera, ali i nadležne da se mjere provode na nivou cijele BiH. Imam informacije da se mjere vrlo malo ili gotovo nikako ne poštuju – ističe Hadžić, prenosi Hayat.

Prethodni članakDanas je Svjetski dan svjesnosti o autizmu: Pružite im bezuvjetnu ljubav!
Sljedeći članakPremijer ZDK: Vakcinacija je svjetlo na kraju tunela