Udruženje INPUT organizovalo novogodišnju zabavu u JU ‘Dom porodica’

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

_DSC0112

Udruženje INPUT već petu godinu zaredom organizuje novogodišnju zabavu u JU “Dom porodica”, pa su tako i ove godine posjetili ovu ustanovu i donijeli nagrade za najbolje učesnike redovnog programa Instruktivna nastava. U pripremi zabave su učestvovali članovi i volonteri INPUT-a, uposlenici JU “Dom porodica” kao i gosti koji su se odazvali ovoj zabavi.

_DSC0067Priredba je bila uistinu bogata. Mališani su prezentovali svoje recitale, plesne tačke i igrokaze. Prvi su nastupili mališani sa pjesmicama glumeći Djeda Mrazove, irvase, lije, vukove, zečeve. Bilo je tu i mladih repera,kao i plesačica koje su pokazale svoje umijeće plesanja uz tehno muziku, zatim sevdalinke u interpretaciji Mirele Beganović, a uz pratnju harmonikaša Kenana Suljakovića, te gitaristkinju Lejlu Sejmen.

Na kraju priredbe podijeljene su zahvalnice, a harmonikaš je zasvirao jedno kolo koje je okupilo svu malu raju, ali i one velike da se uhvate pod ruke i zaigraju. Pjesme i smijeha nije manjkalo.

Poslije završene priredbe, djeca su se opuštala uz grickalice i kolače koje su im spremili vrijedni volonteri.

Sve što je lijepo kratko traje, tako da se i ovo druženje završilo, ali su ovoj djeci uspjeli izmamiti osmijeh na licei pokazati im koliko su voljena.