Udruženje planinara „Vedro“ posjetilo Ponijere

67048_541893122571441_1597586194_n

U organizaciji Udruženja planinara „Vedro“ iz Zenice, grupa od 70-tak ljubitelja prirode iskoristila je 27. oktobar za obilazak Parka prirode „Tajan“, sa startom na kakanjskom izletištu Ponijeri.

Spomenik prirode „Tajan“ nalazi se između općina Zavidovići i Kakanj. Planine ovih krajeva nemaju oštre vrhove kao centralni Dinaridi, ali zato posjeduju guste crnogorične šume i beskonačne staze u brdima koji pružaju ljubiteljima prirode veliki broj mogućnosti za aktivan boravak u prirodi.

Raspoloženi i nasmijani, a pod vođstvom vodiča Harisa Adilovića, Amela Selimovića i Dženana Ajdinovića, grupa je autobusom i kombijem doputovala na Ponijere, a onda su se uputili ka vrhu Tajan (1297m n/v). Cijela ruta je trajala oko 7 sati uz kratke predahe u prirodnom okruženju, ručku i kaficama, odnosno ukupno pređenih 11 km.

„Nikad nisam bila na Tajanu. Prijateljica me pozvala, spakovale smo se i krenule da vidimo taj Tajan. Hvala momcima iz ‘Vedra’ na predivnom izletu i sjajnoj organizaciji.“, izjavila je učesnica Melisa.

Pohod je prošao bez ikakvih problema i povreda.

 Zahvaljujemo se svim učesnicima na učešću i poštivanju planinarskog kodeksa, poručuju iz Udruženja, te zakazuju naredni izlet za u nedelju, 10. novembra 2103. godine, a cilj je obronak Vranice, Pogorelica. Više o ovom izletu, javnost će biti upoznata u narednim danima preko sredstava informisanja i preko facebook stranice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE