Portal 072info

Udruženje Pomirenje: Uručeni školski kompleti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prostorijama zeničkog Udruženja “Pomirenje” na Mokušnicama danas su svi korisnici Dnevnog centra ovog Udruženja, njih 50, dobili na poklon školske torbe sa kompletnim potrebnim priborom.

– Ovo je već postala tradicija u našem radu, jer već petu godinu našim korisnicima obezbjeđujemo školski pribor, a dobiće i školske udžbenike, čim budu imali spiskove knjiga potrebnih za novu školsku godinu, kaže Fatima Karalić, socijalna pedagogica u Udruženju Pomirenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovo Udruženje u Zenici djeluje već 15 godina, a u cilju pružanja pomoći socijalno ugroženoj djeci uzrasta od 5 do 15 godina. Prioritet u njihovom radu su djeca zanemarena od strane roditelja ili djeca pod rizikom od zlostavljanja, odnosno djeca iz nepotpunih ili nefunkcionalnih porodica.

U sklopu Udruženja djeluje i Dnevni centar, u kojem su djeci omogućeni uslovi za ostvarenje osnovnih životnih potreba, kao što su dva obroka dnevno, obavljanje higijenskih potreba, te stručna pomoć psihologa, socijalnih radnika, pedagoga i odgajatelja u obavljanju različitih obrazovnih aktivnosti, kao što je pisanje zadaće, edukacija iz stranih jezika, informatike, organizaovanje art i sportskih radionica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RTVZE

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME