Portal 072info

Udruženje poslodavaca Zenica u posjeti Privrednoj komori Regije Marmaris

U periodu od 07.10. do 14.10 2107. godine upriličena je uzvratna posjeta turističkih agencija iz BIH , medija i Udruženja poslodavaca Zenica Privrednoj komori Regije Marmaris i Udruženju turističkih agencija Egejske regije.

Organizator putovanja bila je Diana Mehićić, direktor turističke agencije Dar Prirode, Zenica.

Program putovanja obuhvatio je obilazak hotela u Kušadasiju, Bodrumu, Didimu, Marmarisu… kao i sastanak u Privrednoj komori Regije Marmaris.

U Privrednoj komori Regije Marmaris vodjeni su razgovori izmedju turističkih agencija iz BIH sa predstavnicima Turističke zajednice Egejske regije kao i hotelijerima iz regije.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Zenica imali su odvojeni sastanak sa predsjednikom Privredne komore Marmaris , gospodinom Mehmetom  Baysalom.Cilj sastanka bio je upoznati gospodina Baysala  sa mogućnostima ulaganja turskih investitora u grad Zenicu i ZE –DO kanton.Na sastanku je prezentiran novi zakon o Javno –privatnom partnerstvu ZE-DO kantona kao i lista potencijalnih projekata koji se mogu realizirati u skladu sa pomenutim zakonom.

Zaključak sastanka je da se pripremi i potpiše protokol o saradnji Privredne komore Ze-DO kantona i Privredne komore Regije Marmaris, kako bi se uspostavio pravni okvir za dalju saradnju.Po potpisivanju protokola dogovorit će se modaliteti saradnje grada Zenice, Udruženja poslodavaca grada Zenica i Privredne komore Regije Marmaris.

Važno je napomenuti da je gospodin Baysal istakao mogućnost sezonskog zapošljavanja naših sugradjana u turističkoj sezoni koja u ovoj regiji traje šest mjeseci.

Udruženje poslodavaca Zenica će u narednom periodu  obaviti potrebne razgovore sa Privrednom komorom ZE –DO kantona kao i  Gradonačelnikom kako bismo imali spremne elemente za potpisaivanje protokola sa  Privrednom Komorom  Regije Marmarisa u januaru 2018 –te kada  se očekuje dolazak delegacije iz Marmarisa

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box