UEFA kaznila Nogometni savez BiH

f
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Nogometni savez Bosne i Hercegovine sa 4.500 KM zbog nedoličnog ponašanja članova reprezentacije BiH U-21 tokom septembarskog kvalifikacionog meča sa vršnjacima iz Švedske (1:1).

U obrazloženju odluke nije precizirano o kojem se disciplinskom prekršaju se radi, ali može se pretpostaviti da je riječ o vrijeđanju Armina Gigovića nakon utakmice, od strane trenera na klupi naše reprezentacije.

– Da, nažalost, čuo sam vrijeđanje mene i moje porodice u toku utakmice, izjavio je tada Gigović i dodao:

– Nisam uspio vidjeti od koga tačno su ona dolazila, jer sam bio fokusiran na utakmicu, ali sam ih čuo jasno i glasno od jednog trenera. Na prebacivanja i dobacivanja od strane igrača nisam se osvrtao jer to se dešava svugdje u žaru borbe, ali ostao sam u šoku kada sam čuo psovke od trenera. Najviše me boli što je na tribinama bio moj otac, koji je mahsuz došao iz Švedske u svoj rodni kraj i doživio ovakvu neugodnost i vrijeđanje… Ostalo je sve bilo super. Usluga i gostoprimstvo u hotelu odlična, lijepo je bilo doći u BiH nakon dužeg vremena – zaključio je Gigović.

GODISNJICA
MARKETING