Uefa ne planira kazniti sudiju utakmice Barcelona – PSG

“Nećemo kazniti sudiju utakmice Barcelona – PSG, jer mi suce ne kažnjavamo”, izjavio je predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin na marginama kongresa “Nogometni razgovori”, koji se održava u Estorilu.

Njemački sudija turskog porijekla Deniz Ayketin našao se na udaru kritika, prvenstveno od vodstva francuskog kluba, nakon što je Barcelona savladala PSG sa 6-1 i nadoknadila zaostatak 0-4 iz prve utakmice, a spornima su se pokazali dosuđeni penali za Katalonce te nedosuđeni za gostujuću ekipu.

“Kad nešto pođe po zlu o tome razgovaramo, ali ne postavljamo pitanje suspenzije. To bi bilo kao da se igrače kažnjava za promašene penale”, rekao je predsjednik UEFA-e.

Vodstvo PSG-a poslalo je Čeferinu protestno pismo u kojem su analizirali pogreške sudije za koje smatraju da su utjecale na konačan ishod dvoboja, a predsjednik pariškog kluba Nasser Al-Khelaifi je o tome javno progovorio za dnevnik Le Parisien.

“Ne možemo se oteti dojmu da bi ishod dvoboja bio drugačiji da je sudac bolje vidio. Svi su vidjeli prekršaj za jedanaesterac na Di Mariji kojim smo mogli smanjiti na 3-2, a nemojmo zaboraviti da prekršaj na Suarezu za kazneni udarac nije postojao”, izjavio je Al-Khelaifi.

 

Fena