UEFA žestoko kaznila Hrvatski fudbalski savez

UEFA žestoko kaznila Hrvatski fudbalski savez

Disciplinska komisija UEFA-e je kaznila je Hrvatski fudbalski savez zbog ponašanja navijača na meču 1. kola Evropskog prvenstva protiv Španije (0:3).

– Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFA-e je na sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni – objavio je HNS.

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura. 

Hrvatski fudbalski savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

– HNS je zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije.

Također je zamolio navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama – navodi se u saopćenju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica