UG “Robijaši Zenica 1988” o dešavanjima u Čeliku

Podijelite vijest

UG “ROBIJAŠI ZENICA 1988” se ovim putem oglašava povodom novonastalih situacija u Klubu. Koliko smo šokirani dešavanjima i stanjem u klubu, pa zatim obraćanjem i investitora, oglušivanjem administracije, tužilaštva i FUP-a, toliko i nismo. Znali smo, a ako nismo, onda nismo dovoljno slušali jedni druge. Nismo dovoljno obraćali pažnju na one kojima trebamo vjerovati, na obične ljude. Klub nije regularan, da se razumijemo. Međutim, nećemo o tome bez iole činjeničnog stanja, jer ne želimo demagogiju, već ispravno razmišljanje i činjenice. Ne želimo ni da prenosimo tuđe riječi, niti da koga citiramo, doći će vrijeme i za to.

ČITAJ JOŠ:  Napokon dobre vijesti za Čelik: Deblokada računa sve bliža 

Mi Zeničani smo to sebi dopustili. Nismo nikad prevagnuli, nismo nikad svijest izgradili, nikad nismo išli do najsitnijih detalja u svemu, to nas je i koštalo. Kada bi se to i desilo, da neko nešto inicira, bili bi gašeni, prije ili kasnije. Pa ovo nije prvi put da se provaljuje u Klub i nosi dokumentacija. Šta to govori o Bilinom Polju osim da više liči na trafiku u 90-im godinama, nego na stadion i dom neke institucije.

Nema riječi kojima možemo iskazati svoje nezadovoljstvo, a kada provjerimo službenu dokumentaciju i aktuelno stanje u Klubu, iznijeti ćemo u javnost i činjenična stanja i stav Grupe, stav Robijaša. Trenutno možemo samo reći da je ovo vrhunac sramote za sada, a kada bi ovo bilo dno dna, bilo bi i podnošljivo.

ČITAJ JOŠ:  Napokon dobre vijesti za Čelik: Deblokada računa sve bliža 

Upozoravalo se, godinama prije. Zaboravilo se da su Robijašima davani ultimatumi, neko je pristao neko nije, gašena nam je ideja, sabotirani poslovi, prijetnje na kućama, skrnavljeni mrtvi bukvalno, pucnjave. I ? Ništa mi nismo naučili. Naš je problem što jako brzo zaboravljamo, jako brzo zanemarujemo pouke iz prethodnih iskustava.

Ovim putem pozivamo i FUP i Tužilaštvo FBiH i SIPA-u, da urade svoj posao i istraže NK Čelik do najsitnijih detalja, neka svako odgovara za svaku nepravdu načinjenu prema našoj svetinji, bez selekcije.

Najgore od svega je što su dobri oni što su šutili, a oni što su pričali i iznosili u javnost su na margini građanstva.

ČITAJ JOŠ:  Napokon dobre vijesti za Čelik: Deblokada računa sve bliža 

Opet ponavljamo, naš konačni stav ćemo iznijeti u toku naredne sedmice, a neka se svaki čovjek koji je pomirisao vrata onog stadiona zapita o svojoj čistoći. Neka se i građani zapitaju o svojoj svijesti, svom razmišljanju, svojim godinama provedenim na onom stadionu. Da li se moglo promijeniti, da li se moglo utjecati, da li je moglo bolje ?

I samo da ne bude, što bi se u narodu reklo : “Ujeo vuk magarca”.

1988!


Podijelite vijest