AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Vijest o tragediji koja se u centru Beograda, na Vračaru, uznemirila je kolege V.A., doktorice za koju se sumnja da je sebi oduzela život u porodičnom stanu u kojem je živjela. 


Kako Kurir nezvanično saznaje, ugledna doktorica – inače plastični hirurg svjetskog glasa i vlasnica poznate bolnice u Beogradu, navodno je rekla mužu i sinu da ide u kupatilo, a pošto odatle nije izašla duže vremena, oni su se zabrinuli. 


Suze, vriska i jauci: Muž i sin zagrljeni gledali kako odnose njeno tijelo


Nakon uviđaja policije, tijelo doktorice odnijeli su pogrebnici, a u momentu kada je iz zgrade iznošeno tijelo, djevojka koja je bila među rodbinom počela je da vrišti i neutješno plače. Sin i suprug su zagrljeni i u suzama sve vrijeme stajali ispred zgrade, sve dok pogrebna kola nisu odnjela tijelo.


Kad su vidjeli da ne otvara, razvalili su vrata i odmah pozvali hitnu. Međutim, spasa joj nije bilo. Navodno, pored nje je ležao i nož.


Doktoric je bila ugledni član svoje struke, a svojih 18 godina iskustva u ovoj grani hirurgije sticala je usavršavajući se širom svijeta  – u Americi, Grčkoj, Rusiji, Italiji, Brazilu. Bila je dobitnica američke nagrade u oblasti liječenja gojaznosti pomoću ultrazvučne liposkulpture, kao i učesnica mnogobrojnih evropskih i svjetskih kongresa, te autorka više od 40 naučnih radova. Bila je stručnjak za estetske operacije lica i grudi, kao i preoblikovanja tijela. 


Najvažnije, pokrenula je inicijativu da se svim ženama u Srbiji – onkološkim pacijentima, omogući operacija rekonstrukcije dojki poslije mastektomije čime je omogućena besplatna intervencija.