Portal 072info

Ugledni psihijatar optužen za zlostavljanje: Tražio je da se skinem, pitao može li probati koliko sam vlažna

5cc5bc36 d3e0 4d7d 8582 1e900a0a0a78 glavobolja tuga depresija bolest zlostavljanje preview
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Emisija Nove TV Provjereno donosi šokantnu ispovijest bivših pacijentica uglednog varaždinskog psihijatra koji, unatoč prijavama komori, još uvijek ima dozvolu za rad.

Naime, pacijentice, od kojih jedna tada maloljetna, opisuju da ih je varaždinski psihijatar tražio da se skinu, dirao ih je ili je tražio da one diraju njega. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pozivao se na Freuda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za liječenje. Došle su kod njega po pomoć, a on ih je seksualno napastovao.

Jedna od njegovih bivših pacijentica ispričala je da je svaka dva mjeseca dolazila na kontrolu, a nakon koje godine psihijatar joj je počeo govoriti svakakve stvari. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Jedne se dobro sjećam jer je rekao ‘da se sigurno ševim na svakom uglu’. Da bi to eskaliralo koja dva dolaska kasnije, kad me pitao da li može probati koliko sam vlažna – ispričala je.

Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kod kojeg je djevojka naknadno potražila pomoć, kazao je kako je ona kod psihijatra išla zbog snažne anksioznosti. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Objasnio je da ona ima pojačanu laktaciju iz grudi i počeo je pri svakom njenom dolasku dirati grudi i to je trajalo nekakvih pet, šest mjeseci, da bi na kraju predložio direktni seksualni odnos, dirao je po vagini – ispričao je Buđanovac.

Tvrdi i da je psihijatar lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba te da je psihijatar seksualni predator.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovo nije izoliran slučaj. Svoju priču za Provjereno je ispričala i Petra Milković, tadašnja studentica klavira na zagrebačkoj Akademiji, koja je na liječenje došla zbog depresije. 

– On bi se skinuo, zatražio bi od mene da se skinem i onda bi započele te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, spajanja… Stalno je upotrebljavao Freuda i da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe – ispričala je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa psihijatrom se, tvrdi, tijekom vremena zbližila te je, nakon što joj je postavio ultimatum, zbog njega čak i prekinula tadašnju vezu, piše Dnevnik.hr.

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Ispovijest hrvatskog para: Snimamo porniće i dobro zarađujemo, evo kako je sve krenulo

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)