AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

O janjetini s ražnja koja se servira u restoranima nadomak Jablanice pisale su se i pjesme. Objekti kojima nije cilj nuditi ekskluzivno specijalizirali su se za ono domaće. Janjetina s ražnja tonama se prodaje u više objekata.

Ljetna špica

Među njima postoje oni vrlo popularni, a i oni nešto nižeg rejtinga, ali meni je isti. Malo ko će svratiti zbog nečeg drugog osim janjetine. 

Vikend u junu po pravilu u jablaničkim restoranima je bio dio višemjesečne ljetne špice, ali nakon pandemije koronavirusa to nije tako.

Objekti su otvoreni nakon dva mjeseca prinudne pauze i sada većina restorana radi.

– Dobro je da je sve krenulo. Trenutno je posao upola manji u odnosu na isti period prošle godine, ali ključno je da se sve pokrenulo – kaže nam jedan od vlasnika restorana nadomak Jablanice.

Proputovanja za Jadran je vrlo malo, pa se tako pred objektima ne može uočiti veliki broj autobusa. O prometu govori i to da parkinzi nisu puni.

Nekako preživjeli

Kako nam kažu, kvalitet je ostao isti, kao i cijene, a sve ostalo će doći na svoje, samo ako ne bude opet nepredviđenih stvari. 

– Samo da nam ponovo ne obustave rad. Ovaj period smo preživjeli nekako, ali, ako bi se ponovo desilo, za nas bi to bila prava katastrofa – kaže nam jedan od konobara.

Jablanica: Nema ljetnih gužvi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baJablanica: Nema ljetnih gužvi

Nije bilo otpuštanja

Kako su nam rekli uposlenici u restoranima, oni koji su najpopularniji, zadržali su radnike. 

– Svi isti smo ostali. Vrlo je bitno da nije bilo otpuštanja u vrijeme pandemije – naglašava jedan od radnika u restoranu.

Avaz