Uhapšen 20-godišnjak zbog kritvorenja dokumenata i PCR testova

LISICE HAPSENJE

Nakon višemjesečnog bjekstva lišen je slobode Mihajlo Pavlović (2001. godište), sa područja Banjaluke, osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i PCR testova, javlja Anadolu Agency (AA)

“Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojoj su u Banjaluci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana”, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Pavlovića.

Njega su slobode lišili policijski službenici MUP-a RS, jedinice za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Republike Srbije.

Pavlović je obuhvaćen istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banjaluke, koji se terete da su u stanu u tom gradu, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute konvertibilna marka (KM), dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

“Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prethodni članakAfera “Respiratori” u izvještaju UN-u: Suđenje Novaliću, novi zaokret i uloga Instituta za mjeriteljstvo
Sljedeći članakKoliko je EU pomogla BiH u krizi uzrokovanoj pandemijom COVID-19