Portal 072info

Uhapšen direktor doma za odrasle, ljudima davao lijek za životinje

20200814181646 616033
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Direktor Zavoda za smještaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu Vladica Stanojević uhapšen je danas, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je rečeno, hapšenje je rezultat pojačanih inspekcijskih nadzora koji se sprovode u sistemu socijalne zaštite.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Već neko vrijeme vršimo pojačane nadzore, sproveli smo unutrašnju kontrolu i kada smo došli do elemanata, predali smo policiji i tužilaštvu na dalje postupanje. Nastavićemo tako i u budućnosti, ne samo u sistemu socijalne zaštite, već i u drugim oblastima”, rečeno je u Ministarstvu.

Navode i da se neće dopustiti da bilo ko prođe nekažnjeno, ukoliko se ne poštuje zakon i radna prava i obaveze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako mediji prenose, u Zavodu za smještaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu pojavila se šuga i mnogi štićenici su oboljeli od ove zaraze. Međutim, pojavu šuge u svom objektu direktor Stanojević pokušao je da prikrije tako što je doktorki Zavoda izdao naređenje da oboljele liječi lijekom medimectin.

Lijek medimectin namijenjen je za stoku, kao što su goveda, ovce, svinje, i prema uputstvima ovog lijeka – on se daje kod pojave vaški, šuge, problema s plućima i slično. Međutim, taj lijek ne smije nikako da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)