Portal 072info

Uhapšen Dragoslav Kosmajac, najveći narko-diler u Srbiji

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

– Uhapšen je Dragoslav Kosmajac i još sedam ljudi, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

– Kosmajac je uhapšen u Beogradu u svojoj kući, rekao je Stefanović. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je poslije četiri mjeseca uhapšen Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba, osumnjičenih za saučesništvo. Kako je rekao Stefanović, četvoro njih uhapšeno je u Sremskoj Mitrovici. Ministar je istakao da se Kosmajac tereti za pet krivičnih djela, od poticanja na izvršenje krivičnih djela do poreske utaje. Prema njegovim riječima, radna grupa je formirana 25. juna i istraga se vodila u pet pravaca.

– Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza kako bi imovina bila oduzeta. Ovaj slučaj mogao je biti aktuelan i prije 15 godina, ali zahvaljujući političkoj volji u Srbiji sada je dobio epilog, naveo je Stefanović i zahvalio svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u MUP-a.

Dragoslava Kosmajca (61) je prije nekoliko mjeseci premijer Aleksandra Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji. U Bijeloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama. Beogradski mediji pisali su da je Dragoljub Kosmajac, prema podacima MUP-a, povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje Zapadne Evrope. 

avaz.ba/cazin.net

Podijelite članak