Uhapšen policajac koji je htio kupiti drogu: Iskreširao 5 hiljada eura

Screenshot 2 120
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Policijski službenik Ivan M. (32) optužen je za kupovinu pet kilograma marihuane od prikrivenog istražitelja. Za to mu je platio 5000 eura i dao dva pištolja – “Record” i “Stalker” s prigušivačem.

Da je uspio u svojoj namjeri da je proda, inkasirao bi oko četiri puta više od pomenutog iznosa.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti ga da se u julu 2019. godine s prikrivenim istražiteljem dogovorio za kupovinu droge. Na susretu u jednom kafiću pitao ga je ima li kod sebe “robu” (marihuanu), kao i da je za svaki slučaj ponio 5000 eura za nabavku, pišu hrvatski mediji.!

Okrivljeni je tom prilikom naveo da on u cijenu za marihuanu može dati i pištolje, te da trenutno ima dva pištolja i to jedan kalibra 7,62, a drugi pištolj s prigušivačem. Potom ih je na svom mobilnom telefonu pokazao prikrivenom istražitelju.

Tražio ga je da mu spusti cijenu i proda mu drogu za 5000 eura. No prikriveni istražitelj pokazao se kao tvrdi pregovarač i nije pristao rekavši mu da je cijena za pet kilograma marihuane 6000 eura.

Ivan M. potom mu je rekao kako će onda uz 5000 eura dodati i dva pištolja marke “Record” i “Stalker” – prepravljenih za ispaljivanje bojeve municije.

Primopredaju je dogovorio za 23. juli 2019. godine na parkingu jednog tržnog centra u Zagrebu.

Našao se s prikrivenim istražiteljem i dao mu novac i pištolje te je potom iz njegovog automobila uzeo kutiju na kojoj je pisalo “žito”, a u kojoj je bila marihuana spakovana u pet vakumiranih vrećica.

Drogu je spremio u prtljažnik BMW-a u kojem se dovezao te je krenuo u trgovački centar.

Nakon ulaska kolege su mu povikale “Stoj policija! Diži ruke u zrak!”. 

Na teret mu se stavlja neovlaštena proizvodnju i promet drogama te neosnovano nabavljanje i posjedovanje oružja.