Uhapšen sa 4,23 promila alkolohola u krvi, uznemiravao porodicu, susjede i policiju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

policijac-balonPU Posušje dovršila je prekršajnu obradu nad A. P. (55) iz Vinjana, koji je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, te će istome putem pošte biti uručen prekršajni nalog. Naime, 31. august u 12:55 sati PU Posušje zaprimila je prijavu da A. P. (55) iz Vinjana verbalno uznemirava članove porodice i susjede, javlja Bljesak.info.

Postupajući po prijavi policijski službenici izišli su na teren i lišili slobode vidno alkoholiziranog A. P. (55), te ga priveli u službene prostorije gdje su ga pokušali alkotestirati, a prilikom pokušaja alkotestiranja A. P. (55) izbio je alkometar iz ruke policijskog službenika čime je počinio prekršaj iz čl. 10. st. 1. tč. a Zakona o javnom redu i miru ŽZH (Naročito drsko ponašanje), za koji je zapriječena novčana kazna u iznosu od 300,00 – 600,00 KM.

Policijski službenici potom su A. P. (55) odveli u Dom zdravlja Posušje gdje mu je uzet uzorak krvi kojeg su poslali na vještačenje, a jučer su dobili rezultat vještačenja iz kojeg je vidljivo da je u trenutku izvršenja prekršaja A. P. (55) imao 4,23 ‰ alkohola u krvi.

Imajući u vidu sve navedeno A. P. (55) će putem pošte biti uručen prekršajni nalog, te će mu, za počinjeni prekršaj, biti izrečena novčana kazna u iznosu od 300,00 KM. U slučaju da A. P. (55) ne prihvati odgovornost može zahtijevati sudsko odlučivanje, međutim, u tom slučaju može mu se izreći novčana kazna u rasponu od 300,00 – 600,00 KM, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

Bljesak.info