Uhapšena dvojica Alžiraca zbog sumnje da su vezali i zadavili migranta na Ilidži

873x400 1195

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira koji se sumnjiče da su povezani s jučerašnjim ubistvom migranta na Ilidži.

Kako nam je potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, dvojica Alžiraca su pronađena i uhapšena na Željezničkoj stanici u Novom Sarajevu.

– Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva migranta policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira, također migranta. Smješteni su u službene prostorije za zadržavanje, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – rekao nam je Hadžiabdić.  

Podsjećamo, jučer ujutro je na Ilidži pronađeno tijelo migranta.

– Dežurna tužiteljica koja je rukovodila uviđajem naredila je obdukciju tijela, nakon koje ćemo znati tačan uzrok smrti – kazala je portparol Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavči.

Tijelo migranta pronađeno je na prilaznom putu pored kuće u ulici Vreoca na broju 88.Ruke su mu bile vezane plastičnim vezicama pa se sumnja da je zarobljen i ubijen. Nezvanično saznajemo da je, najvjerovatnije, zadavljen.

U stanu boravilo više osobU stanu boravilo više osob

Stan na spratu kuće nakon okončanja uviđaja ostao je otključan, a pregledom unutrašnjosti moglo se zaključiti da je tu boravilo više osoba.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, odmah po pronalasku tijela saslušavano je više osoba, među kojima je bilo i migranata.

Obračun u Kasindolskoj

Ovo je drugi slučaj ubistva migranta u Sarajevu. Marokanac Halid Amravi (20) 31. avgusta je nožem ubio svog sunarodnjaka Otoman Silana. Ubistvo se desilo, također, na Ilidži, u Kasindolskoj ulici, i to nakon svađe i tuče dvojice migranata.

Avaz