Portal 072info

Uhapšeni kradljivci nakita vrijednog 1,2 miliona eura

Češka policija u saradnji s kolegama u Njemačkoj, Švajcarskoj i Estoniji uspjela je da pohapsi lopove iz grupe Pink pantera i grupe Viborg koji su u tri pljačke draguljarnica u Pragu odnijeli nakit i luksuzne satove ukupne vrijednosti od 1,2 miliona evra, saopštila je danas češka policija.

“Prvu spektakularnu pljačku radnje s nakitom i luksuznim satovima Pink panteri izveli su u centru Praga 2012. godine, kada su ukrali nakit i satove vrednije od 650.000 evra”, kazao je danas na konferenciji za novinare Jirži Zabrodski iz praške policije.

Dvojica iz grupe Pink pantera uhapšena su u Minhenu kada su pripremala novu pljačku, dok trećeg iz pljačke u Pragu goni Interpol, rekao je Zabrodski i dodao da ta grupa ima oko 800 članova s prostora bivše Jugoslavije i da u njoj dominiraju srpski kriminalci. Češka policija u saradnji s kolegama iz Švajcarske i Estonije uhapsila je 10 članova konkurencije Pink pantera – grupe Viborg koju čine lopovi s prostora nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Njome upravljaju kriminalci iz Rusije i Finske i takođe je specijalizovana za pljačke luksuznih radnji širom Evrope. Na dušu lopovima iz Viborga ide pljačka draguljarnice u centru Praga 2014. godine i pljačka radnje s luksuznim satovima ove godine, a uhapsile su ih policije Češke, Švajcarske i Estonije, rekao je Zaborski i dodao da se neki od njih skrivaju u Rusiji koja svoje državljane ni za ovakve zločine ne izručuje.

Lopovima iz obje grupe u Češkoj za počinjene pljačke prijeti do 15 godina zatvora.

nezavisne.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box