Uhapšeni tinejdžeri: Iz jezerceta ukrali, a onda i pojeli labuda

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Trojica tinejdžera su uhapšena u američkoj državi Njujork jer su iz seoskog jezerceta ukrala i pojela popularnu labudicu Fej, dok su njena četiri ptića nađena i biće vraćena u prirodu, saopštili su zvaničnici.

Više od deset godina labudica Fej i labud Meni, koje je selu Manlijus poklonio biolog i ljubitelj labudova Majl Bin, uživali su u seoskom jezercetu-ribnjaku i svakog proljeća odgajali novo leglo mladih.

Predsjednik mjesne zajednice Manliusa kojoj su labudovi zaštitni znak Pol Voral saopštio je da je labudica pojedena pošto su je optuženi tinejdžeri odnijeli tetki da je spremi.

„Tužno je što ovo moram da saopštim, ali oni su to uradili. Labudovi su dio ovog sela više od 100 godina. Poznati smo po našim labudovima“, izjavio je Voral.

Labudovi poput Fej i njenog partnera Menija nisu porjeklom iz Sjeverne Amerike, već su donijeti kao ukrasna vrsta i voljeni zbog ljepote, ali ih zvaničnici za divlje životinje smatraju invazivnim.

Lov na labudove je legalan u nekoliko američkih država, ali ne i u Njujorku. Mali labudovi će biti zbrinuti i vraćeni u ribnjak za nekoliko nedjelja kada budu dovoljno jaki da sami prežive.

Dvojica osumnjičenih, starosti 16 i 17 godina, predati su roditeljima jer su maloljetni, a treći koji ima 18 godina, čeka suđenje, saopštila je policija.

Nova.rs