Portal 072info

Uhvaćena dva nova signala nestalog malezijskog aviona

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Australijski zvaničnici izjavili su danas da su tokom potrage za nestalim malezijskim putničkim avionom uhvaćena dva nova signala, koji bi mogli da potiču od crnih kutija, što budi nadu da će olupina biti pronađena.

Signali “ping” detektovani su u zoni koju pretražuje brod američke mornarice opremljen specijalnim elektronskim aparatom.

Šef australijske službe za koordinaciju potrage Angus Hjuston rekao je da je optimista i da misli da će avion sa leta “MH370” uskoro biti pronađen, ali je napomenuo da je potrebno pretražiti ogromno područje u Indijskom okeanu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Vjerujem da tragamo u ispravnom području, ali potrebno je da vizuelno identifikujemo olupinu prije nego što budemo mogli da potvrdimo mjesto na kojem se nalazi MH370”, rekao je Hjuston novinarima u Pertu.

Crne kutije, koje bilježe podatke iz kokpita, mogle bi da daju odgovor na pitanje o tome šta se dogodilo sa avionom koji je prevozio 227 putnika i 12 članova posade u trenutku kada je nestao 8. marta, nekoliko hiljada kilometara dalje od planirane rute između Kuala Lumpura i Pekinga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Baterije u crnim kutijama već su na kraju svog 30-dnevnog radnog vijeka, pa je potraga maksimalno ubrzana.

Agencije

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME