UIO BiH oduzeo robu vrijednu više od 200.000 KM

Oduzeta razna roba 1 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U nekoliko odvojenih akcija na području Gračanice, Gradačca i Tuzle službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu i akcizne proizvode tržišne vrijednosti 200.800 konvertibilnih marka (KM), javlja Anadolu Agency (AA).

“Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla su na području Gračanice proveli kontrolne aktivnosti usmjerene na prometovanje roba inostranog porijekla. U dva prodajna objekta privremeno je oduzeta roba u vrijednosti od 114.000 KM, a izdani su prekršajni nalozi odgovornim licima, s novčanim kaznama u iznosu od 9.600 KM. Radilo se o robi za koju nije postojala dokumentacija o porijeklu i koja je prokrijumčarena u carinsko područje BiH”, saopšteno je iz UIO BiH.

ČITAJ JOŠ:  Na bh. graničnim prijelazima velike kolone, carinici “češljaju” skoro svako vozilo

Na području Gradačca provjere su rezultirale pronalaskom i privremenim oduzimanjem razne robe u iznosu 46.750 KM. Radilo se također o robi bez porijekla. https://9b78b727fdb25dd4a19d7778af3d5894.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

U saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na području grada Tuzle u dvije odvojene akcije oduzeti su akcizni proizvodi te identifikovana lica koja se bave nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda. Tokom aktivnosti na terenu je izvršeno privremeno oduzimanje akciznih proizvoda (duhan i duhanske prerađevine) u vrijednosti od 28.550 KM.

Na području općine Maglaj identifikovana su dva lica, koja se bave nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda te je izvršeno privremeno oduzimanje akciznih proizvoda koji nisu bili na propisan način obilježeni akciznim markicama UIO. Vrijednost ove privremeno oduzete robe iznosi 11.500 KM.

ČITAJ JOŠ:  Od danas nove cijene za još 28 vrsta cigareta

“Protiv lica će biti pokrenuti prekršajni postupci pred nadležnim sudovima zbog kršenja odredbi Zakona o akcizama u BiH, dok će protiv jednog lica Tužilaštvu BiH biti upućen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopšteno je iz UIO BiH.

GODISNJICA
MARKETING