Portal 072info

UIO za vrijeme pandemije koronavirusa isplaćivao stimulacije u iznosu od 16.000 KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je za vrijeme pandemije koronavirusa u našoj državi isplaćivala stimulacije uposlenicima u iznosu od 16.054 KM. Preciznije, navedeni iznos isplaćen je u periodu od 1. marta do 31. maja. Kako je istaknuto u odgovoru iz UIO na zastupničko pitanje državnog zastupnika SDP-a Saše Magazinovića, stimulacije su isplaćene za 34 osobe.

“Stimulacije su odobrene određenom broju zaposlenih Uprave za indirektno oporezivanje ро osnovima stečenim obavljanjem poslova u periodu do nastupanja situacije uzrokovane epidemijom COVID 19, te određenom broju zaposlenih kojima je predmetna isplata odobrena ро osnovima stečenim obavljanjem poslova u novonastaloj situaciji, a u okviru provođenja propisanih mjera zaštite objekata i zaposlenih, u cilju sprečavanja širenja epidemije”, navode iz UIO.

Naglašavaju da su u uslovima funkcionisanja organizacionih jedinica u UIO u novonastaloj situaciji, od polovine marta 2020. godine, obustavljene isplate stimulacija zaposlenima u Upravi po bi bilo kojem drugom osnovu, osim po osnovu povećanog obima poslova i dodatnog angažovanja i aktivnostima kojima se osigurava provodenje zadatih mjera u cilju sprečavanja širenja epidemije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Indijci najveći uvoznici otpada u Bosni i Hercegovini

072info.com

UIO BiH zaplijenila 3.012 vozila, audi A6 najvrijednije

072info.com

UIO BiH u problemu: Svaki drugi radnik ima između 51 i 60 godina

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija