Ujecaj punog mjeseca na organizam

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

FullMoon660

Ukoliko se u posljednjih par dana čudno osjećate, a pri tome možda imate i probleme sa nesanicom, pogledajte u nebo i ako vidite da mjesec sjaji punom snagom, znat ćete uzrok svojih problema.

Pun mjesec često izaziva psihičku nestabilnost, nesanicu, te pojačanu emotivnost. Zatim tu su i problemi sa glavoboljom, poteškoće sa cirkulacijom, sve se to dešava zbog punog mjeseca. Jedina dobra strana je ta da za vrijeme punog mjeseca vrlo lako možete skinuti neželjene kilograme.

Poznata je mjesečeva dijeta, poslije punog mjeseca počinje faza opadanja kada je idealan trenutak za početak dijete. Ova faza traje do narednog punog mjeseca, pa smanjiite unos kalorija i kroz nekoliko dana ćete primjetiti rezultate. Tokom ovog razdoblja smanjuje se apetit pa je mnogo lakše smršati.

Takođe statistike su pokazale da se u noćima punog mjeseca dešavaju hormonske promjene u organizmu pa su ljudi pretežno nervozniji i sa naglašenim emotivnim reakcijama. Dakle tih dana izbjegavajte stres i pokušajte što više da se odmarate.

U danima punog mjeseca zdravstveno stanje se pogoršava, pogotovo na psihičkoj bazi, pa koncentracija opada, povećavaju se simptomi depresije, te se javljaju problemi sa nesanicom. A ovakve reakcije se najčešće javljaju kod žena.