Ujedinjeni Arapski Emirati mogli bi uvesti ograničenja za svoje stanovnike koji se nisu vakcinisali

0d00ac9e871918a52adc0e707c3b0a3f
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ujedinjeni Arapski Emirati upozorili su da bi mogli uvesti ograničenja za pojedince koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, dok poslovno i turističko središte regije zagovara kampanju imunizacije

Zemlja od oko devet miliona, koja je proširila kampanju na one koji imaju 16 ili više godina, vakcinisala je oko 65 posto populacije koja ispunjava uvjete, reklo je u utorak Nacionalno tijelo za upravljanje krizama i katastrofama (NCEMA).

– Razmatraju se stroge mjere kojima će se ograničiti kretanje pojedinaca koji nisu vakcinisani i uvođenje preventivnih mjera poput zabrane ulaska na neka mjesta i dobivanja pristupa nekim uslugama. Vaše oklijevanje danas je prepreka našim ciljevima, ugrožava vašu porodicu, voljene i zajednicu – rekao je glasnogovornik NCEMA-e, Saif Al Dhaheri.

Zaljevska arapska zemlja u utorak je prijavila 1.903 novozaraženih, zbog čega se ukupan broj zaraženih dosad popeo na 500.860, dok je umrlo 1.559 osoba.

Ujedinjeni Arapski Emirati, u kojima je socijalna distanca i nošenje maski u javnosti obavezno, među zemljama je u svijetu s najbržim programom cijepljenja protiv COVID-19.

Abu Dabi će sada nuditi vakcine Pfizera-BioNTecha uz kineski Sinopharm, rekle su u srijedu zdravstvene vlasti.