726A96AD F4A0 41B0 9BA6 CE9256274FDD
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić izjavio je da se očekuje povećan priliv migranata iz Afganistana i na balkanskoj ruti.

FIXGEHALT

– Nezahvalno je govoriti o bilo kakvim brojkama, ali usljed svega što vidimo da se dešava u Afganistanu, prirodno je da očekujemo povećan priliv migranata – rekao je Ujić za “Glas Srpske”.

On je naveo da, prema operativnim informacijama, veliki broj izbjeglica bježi iz Afganistana pred najezdom Talibana i prelaze u Pakistan sa namjerom da se dočepaju Turske, a potom Evrope.

Ujić je naglasio da službenici institucije na čijem je čelu odgovorno rade svoj posao, dodajući da sva lica koja nelegalno pređu granicu i uđu na teritoriju BiH imaju isti tretman, bez obzira na to odakle dolaze.

LIDER

Prema njegovim riječima, veliki broj afganistanskih izbjeglica je već prešao u Pakistan i da nema sumnje da će krenuti putevima kojim su prije njih išli Pakistanci.

– Što se tiče operativnosti i registracije migranata, svakako ćemo biti još obazriviji i zajedno sa drugim bezbjednosnim agencijama nastaviti da postupamo odgovorno i u skladu sa svojim nadležnostima – dodao je Ujić.