Ukrajinski nogometaš slavio kad je njegova ekipa primila gol, pravdao se dugim putovanjem

Screenshot 3 43

Nogometaš ukrajinskog drugoligaša Kremina Kremenčuka Vitaliy Boyko podigao je ruke u zrak i činilo se kao da slavi pogodak koji je postigla protivnička ekipa Užgoroda, nakon čega je pokrenuta istraga.

Na snimku se jasno vidi da je u trenutku kada je Nikolaj Gayduchyk iz Užgoroda zatresao mrežu u 64. minuti, Boyko napravio gestu koja je zbunila sve.

Podigao je ruke u zrak i radovao se primljenom golu svog tima, ali on je ponudio opravdanje, istaknuvši da čudna reakcija nije bila proslava, već je nastala iz frustracije i umora dugim putovanjem.

“Mediji su presudili da sam se radovao zbog primljenog gola, ali ako pogledate cijeli snimak možete vidjeti da sam podignuo ruke i onda se naljutio. Nisam bio sretan zbog gola. Kako se osoba koja je putovala 20 sati u autobusu može radovati golu drugog tima? Ako gledate cijelu utakmicu, na snimku drugom kamerom možete vidjeti da podižem ruke, a zatim počinjem klimati glavom u stranu – žaleći se kako smo mogli primiti ovaj gol”, kazao je Boyko.

Odbor za etiku ​​Ukrajinskog nogometnog saveza pokrenuo je istragu nakon svega što se desilo, a ukrajinski Kremin već je bio uključen u istragu o namještanju utakmica u sezoni 2019/20.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakRusija najavila mogućnost nove plinske krize u Evropi
Sljedeći članakTinejdžer naoružan pištoljem sastavljenim od Lego kockica izazvao paniku u Njemačkoj