Ukrajinski nogometaš slavio kad je njegova ekipa primila gol, pravdao se dugim putovanjem

Ukrajinski nogometaš slavio kad je njegova ekipa primila gol, pravdao se dugim putovanjem

Nogometaš ukrajinskog drugoligaša Kremina Kremenčuka Vitaliy Boyko podigao je ruke u zrak i činilo se kao da slavi pogodak koji je postigla protivnička ekipa Užgoroda, nakon čega je pokrenuta istraga.

Na snimku se jasno vidi da je u trenutku kada je Nikolaj Gayduchyk iz Užgoroda zatresao mrežu u 64. minuti, Boyko napravio gestu koja je zbunila sve.

Podigao je ruke u zrak i radovao se primljenom golu svog tima, ali on je ponudio opravdanje, istaknuvši da čudna reakcija nije bila proslava, već je nastala iz frustracije i umora dugim putovanjem.

“Mediji su presudili da sam se radovao zbog primljenog gola, ali ako pogledate cijeli snimak možete vidjeti da sam podignuo ruke i onda se naljutio. Nisam bio sretan zbog gola. Kako se osoba koja je putovala 20 sati u autobusu može radovati golu drugog tima? Ako gledate cijelu utakmicu, na snimku drugom kamerom možete vidjeti da podižem ruke, a zatim počinjem klimati glavom u stranu – žaleći se kako smo mogli primiti ovaj gol”, kazao je Boyko.

Odbor za etiku ​​Ukrajinskog nogometnog saveza pokrenuo je istragu nakon svega što se desilo, a ukrajinski Kremin već je bio uključen u istragu o namještanju utakmica u sezoni 2019/20.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE