Ukrajinski teniser s ratišta: Putin mora umrijeti ili će podijeliti Evropu kao Hitler 

ECD73B44 9F7B 4059 B5F5 A266424F0B9A
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bivši ukrajinski teniser Sergij Stahovski (36) koji je uslijed ruske invazije stao u odbranu svoje zemlje govorio o svom iskustvu u vojsci i podijelio je svoja razmišljanja o Putinovoj nuklearnoj prijetnji.

Stahovski je bio gost emisije “Osam i po” koju vodi Lilli Gruber, te je kazao kako njegova odluka da se prijavi u vojsku ne može biti ispravna ili pogrešna.

“Nema ispravnog ili pogrešnog u mom izboru. Da se nisam prijavio, osjećao bih se krivim. Moj otac i brat su ovdje u Kijevu, ali još uvijek osjećam krivicu što sam napustio ženu i svoje troje djece. Ne znam pucati i nemam iskustva u borbi. Većina nas nije obučena, ali imamo zajednički ideal. Ovo je posljednje sredstvo”, ispričao je Stahovski.

Ukrajinski teniser opisao je stanje u Kijevu, istakavši bojazan da ruski predsjednik Vladimir Putin ima imperijalističke planove.l

“U Kijevu trenutno nema ruskih snaga i situacija će ostati takva neko vrijeme. Svijet je na strani Ukrajine i mislim da su sve sankcije Rusiji pomogle, čak i ako će trebati vremena da imaju efekta. U ovom trenutku, Ukrajini je potrebno zatvaranje zračnog prostora i zabrana zone letova”, rekao je Stahovski, dodavši:

“Ako Ukrajina padne u ruke Rusa, past će i druge nacije. Putin prijeti atomskom bombom i nastavit će koristiti ovu kartu. Jedina nada je da će umrijeti, inače će postupiti kao Hitler kad je podijelio Evropu i nacije”, kazao je iskusni teniser.

Stahovski, koji je svojevremeno bio 31. teniser svijeta i osvojio je četiri ATP turnira, došao je u fokus javnosti nakon što je dobio dozvolu da se priključi vojsci svoje države.

Ukrajinac je poznat i po tome što je Rogeru Federeru nanio jedan od najtežih poraza u karijeri. Stahovski je izbacio Federera s Wimbledona 2013. godine, turnira na kojem je bio gotovo nedodirljiv te je za slavnog Švicarca to bilo najranije ispadanje s Grand Slam turnira nakon 10 godina.