Ukrajinski vojni dužnosnik: Povlačenje iz Bahmuta je na stolu, ali…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ukrajinsko povlačenje iz Bahmuta – centralne tačke istočnog fronta – je na stolu ako bude potrebno, ali pojačanje stiže, tvrdi ukrajinski vojni dužnosnik.

Glasnogovornik Istočne operativne komande Serhij Čerevati izjavio je da će taktička akcija biti izvedena ako bude potrebe, ali i da sve dok komanda vidi da ima smisla zadržati određeno naselje, za njega će se boriti, izvijestili su ukrajinski lokalni mediji Kyiv Independent i New Voice.

– Sprema se dolazak rezervnih snaga s novom opremom koja će znatno olakšati izbacivanje neprijatelja s naše zemlje – rekao je on i dodao da ukrajinski vojnici u Bahmutu herojski brane ovaj dio fronte dok iscrpljuju, krvare i slabe neprijatelja.

Ukrajinske snage držale su se u Bahmutu tokom mjeseci nemilosrdnih napada. Kako se navodi, situacija se pogoršava i raspravlja se o tome hoće li i kada Ukrajina povući svoje vojnike. General pukovnik Oleksandr Sirskij, komandant ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je ranije ove sedmice da je situacija oko Bahmuta ekstremno napeta.

Faktor