Portal 072info

Ukupan dug Federacije 6,5 milijardi maraka

Vlada FBiH prihvatila je informaciju o spoljnom i unutrašnjem dugu Federacije koji je na dan 31. decembra 2015. godine, uključujući dug kantona, gradova, opština, javnih preduzeća i drugih korisnika kredita, iznosio 6,5 milijardi KM ili 36,11 odsto bruto-društvenog proizvoda.

 

Federalna Vlada je na današnjoj sjednici, održanoj u Mostaru, utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o šumama, čiji je cilj očuvanje i zaštita šuma i šumskog zemljišta, osnaživanje njihovih ekoloških funkcija, planiranje u šumarstvu i upravljanje šumama i šumskim zemljištem, jačanje njihove ekonomske i socijalne funkcije, finansiranje biološke obnove i unapređivanje šuma.

Na teritoriji FBiH državnu šumu i šumsko zemljište po pitanju vlasništva zastupa federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u skladu sa odredbama ovog zakona, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Danas je prihvaćen izvještaj o radu Federalnog zavoda za zapošljavanje u 2015. godini, u kojem je istaknuto kako je BiH jedina zemlja u regionu koja je u posljednje dvije godine zabilježila rast broja zaposlenih, na šta su svakako uticali i programi i mjere aktivne politike zapošljavanja koje su sprovodili Vlada FBiH i Federalni zavod u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje.

Kako je danas istaknuto, u prva četiri mjeseca 2016. godine su sa evidencije nezaposlenih zbog zaposlenja brisane 31.804 osobe, dok se u istom periodu na evidenciju nezaposlenih zbog prestanka radnog odnosa prijavilo 21.457 osoba.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box