AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Crnogorski Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još 18 slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori. Time je broj oboljelih u toj zemlji porastao na 47.

Od 18 novih potvrđenih slučajeva 15 je povezano s prijašnjim slučajevima, dok su tri bez jasne epidemiološke povezanosti s već poznatim slučajevima.

Na bolničkom liječenju nalazi se sedam pacijenata koji su hospitalizirani u Kliničkom centru Crne Gore i svi su trenutno stabilnog zdravstvenog stanja. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom je 5.972 osobe.

Crna Gora za sada ima jedan evidentiran smrtni slučaj vezan za infekciju virusom covid-19.

Epidemiolog Senad Begić izjavio je za Radioteleviziju Crne Gore kako se u predstojećem periodu može očekivati porast broja zaraženih u Crnoj Gori.

“Udio asimptomatskih osoba koje mogu širiti bolest dalje, odnosno osoba koje imaju jako blage i nespecifične simptome, izgleda da je takav da oni imaju veliki utjecaj u širenju infekcije, što opravdava sve mjere koje smo, na vrijeme i jako rano počeli. Dakle, ono što znamo i ono što se donekle može predvidjeti je da u narednom periodu i dalje očekujemo priliv slučajeva, odnosno očekujemo otkrivanje novih slučajeva, kako iz kontakata koje su dosadašnji slučajevi ostvarili, tako i otkrivanje novih kontakata među putnicima u međunarodnom prometu koji su se u prethodnom periodu vratili u Crnu Goru”, kazao je Begić.