Ulica u centru Travnika zatvorena za saobraćaj, dio privrednika negoduje

travnik FTV 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U centru Travnika je dio Bosanske ulice od jučer je zatvoren za saobraćaj, a potpuno otvoren za pješake. Dio je to projekta općine kojim se, između ostalog, želi unaprijediti turistička ponuda i oživjeti poznati travnički korzo. Dok su građani ideju prihvatili s odobravanjem, većina privrednika, uglavnom, negoduje, strahujući da će im novi način regulacije saobraćaja ugroziti poslovanje.

Potpuno otvorenoj ulici za pješake, prvoj i jedinoj ovakve vrste u Travniku, najviše su se obradovali najmlađi, ali i većina građana.

ČITAJ JOŠ:  Nana Hajrija iz Travnika: Kakva ljubav ba, udala sam se zbog televizora i svjetla

S druge strane, većina privrednika koji posluju duž centralne gradske ulice, s negodovanjem je dočekalo njeno zatvaranje za saobraćaj. Kažu, nisu uvaženi njihovi prijedlozi, a poslovanje im je uveliko ugroženo.

– Imamo tri objekta u Bosanskoj ulici. Zabilježili smo pad prometa od 70%. To neminovno vodi smanjenju radnih mjesta – kaže privrednik Alma Terzić, javlja FTV.

– Definitivno sam za zatvaranje, da bude pješačka zona. Koliko to mogu pratiti ostali segmenti, kao parking, kao dodatne ulice koje će vršiti isporuku robe za nas privrednike – dodaje privrednik Orhan Ganibegović.

ČITAJ JOŠ:  Uhvaćen Travničanin koji je opljačkao zlataru

– Malo će nam otežati rad što se tiče poslovanja, dostave robe i što se tiče mušterija – ističe privrednik Hajrudin Kasumović.

Iz općine, pak, tvrde da je od anketiranih više od 90 poslovnih subjekata većina bilo za zatvaranje ulice. A kao razloge za to navode bolji sigurnosni aspekt, manje zagađenja te proširenje turističke ponude.

– Želimo da što više turista privučemo u Bosansku ulicu, da od tačke A do tačke B idu pješke, da im ne damo da idu automobilom i da što više upoznaju turističke potencijale općine Travnik – ističe Faris Hafizadić, srtučni saradnik za protokolarne aktivnosti Općine Travnik.

ČITAJ JOŠ:  Uhvaćen Travničanin koji je opljačkao zlataru

No da li će projekt Travnički korzo zaista zaživjeti, znat će se nakon 90 dana, koliko traje i testna faza. Do tada, svoja pitanja i sugestije građani mogu iznijeti na stranici općine.

https://www.facebook.com/watch/?v=389159429318833
GODISNJICA
MARKETING