Portal 072info

ULIČNI BASKET MOKUŠNICE Uspješno realizovan i drugi dan turnira! (FOTO)

Zeničko naselje “Mokušnice” i danas je bilo centar sportskih dešavanja, budući da je uspješno realiziran drugi dan tradicionalnog basketaškog turnira kojeg organizuje Udruženje za sport i kulturu ZOP iz Zenice.

Prvog dana turnira najmlađi učesnici bili su u prilici družiti se sa nekim od košarkaša, naučiti neke osnovne elemente košarkaške igre. Od 13 sati, svakog dana turnira, igra se turnir za osnovce, srednjoškolce i studente dok se utakmice u konkurenciji seniora 3X3 igraju od 18 sati.

Jučer i danas na programu su bile utakmice po grupama i nokaut faza, dok se sutra igraju utakmice za plasman. U borbi za najboljeg i ove godine takmiče se brojne ekipe, o čemu govori podatak da je u školskom dijelu turnira prijavljeno 35 te u seniorskoj konkurenciji 13 ekipa.

FB_IMG_1469308082329
Bitno je naglasiti da se turnir “UBM” nalazi na listi FIBA 3×3 turnira, a koji je ove godine proširen na UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole.

O njegovoj veličini govori i podatak da su u petak na svečanom otvorenju, pored organizatora i partnera projekta, prisustvovali i Christian Sedat, zamjenik njemačkog ambasadora i Giselle Wilz, zapovjednica NATO štaba Sarajevo.

Veliki broj sugrađana koji su protekla dva dana proveli na Mokušnicama najbolji je pokazatelj da je turnir i ove godine izazvao ogromnu pažnju, dok će zasigurno biti najinteresantnije sutra, posljednjeg dana turnira.

U nastavku pogledajte rezultate drugog dana turnira:

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

FB_IMG_1469308519326

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box