Umjeren promet vozila na putevima u BiH, na granici nema gužve

Većina puteva u BiH danas je prohodna i saobraća se uz umjeren promet vozila, prenosi novinska agencija Patria. 

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet Kutlešin Gaj), zatim magistralne puteve: M-18 Brod na Drini-GP Hum, M-18 Sarajevo-Olovo (u blizini mjesta Dolovi), M-6.1 Nevesinje-Mostar i M-4 Doboj-Gračanica, kao i regionalne puteve R-442a Hadžići-Igman i R-443 Visoko-Kiseljak.

Zbog održavanja mini maratona na magistralnom putu M-6.1 Polog-Široki Brijeg danas će doći do obustave saobraćaja i to iz pravca Širokog Brijega u 17:45 sati, a iz pravca Mostara u 17:55 sati. Iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu vozila će se propustiti odmah iza policijske patrole koja će se kretati usporeno iza maratonaca, dok će saobraćaj iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru biti obustavljen najviše do 30 minuta.

Na graničnim prelazima  zadržavanja  za sada nisu duža od 10 minuta. 

Sigurnosni pojas

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

ČITAJ JOŠ:  Udruženje "ZADA" Zenica: Predavanje za žene u Tišini

RADOVI: 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Doboj-Gračanica, (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

M-6.1

Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Nevesinje-Mostar dionica (Nevesinje-Bakračuša), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

M-16 

Jajce Banja Luka ( lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Misle da ono što nije završeno ratom će završiti olovkom, neće moći

Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje stupišta vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraćaj se odvija  uz ograničenje brzine.

M-18

Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Sarajevo-Olovo, zbog radova na asfaltiranju kolovoza u mjestu Dolovi u vremenu od 08 do 17 sati saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz povremene kraće obustave.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

REGIONALNI PUTEVI

R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene) – zbog izvođenja hitnih radova na otklanjanju stijenskih masa na kolovozu, saobraćaj se u vremenu od 08 do 16 sati, odvija uz povremene polusatne obustave. 

R-443 Visoko-Kiseljak (naplatne kućice A1-raskrsnica sa R-445 Visoko-Kakanj), zbog radova na sanaciji mosta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na dionicu R-445 Moštre-Visoko.

ČITAJ JOŠ:  BiH bi mogla biti ulaznica na evropsko tržište indijskim firmama

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

R-445 Podlugovi  zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom uz primjenu privremeno postavljenje svjetlosne signalizacije.

R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.

KANTON SARAJEVO

– Danas i sutra od 09 do 16 sati zbog izvođenja neophodnih radova otežano će se saobraćati u ulici Safeta Hadžića (kod br. 215).

-Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Nikole Šopa, Stjepana Tomića (od br.3 do ulaza u groblje “Lav”), Konak, Bačići (kod br.15), Pruščakova i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87).

nap.ba

GODISNJICA
MARKETING