Portal 072info

Umjesto cipela, u kamionu vozili više od 600 kg droge

Screenshot 1 1691
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

ud BiH potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv Frane Gavranovića, Adisa Velagića, Mladena Bošnjaka i Duška Simikića zbog krivičnog djela organizovani kriminal, te neovlašteni promet opojnih droga.

  • Gavranović i Simikić su kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, radi dalje međunarodne prodaje, prevozili i na drugi način stavljali u međunarodni promet supstance koje su propisima proglašene opojnim drogama. Velagić je neovlašteno vršio međunarodni prevoz supstance koja je propisima proglašena opojnom drogom, dok je Bošnjak, neovlašteno, a radi dalje prodaje, držao i na drugi način stavljao u međunarodni promet supstance koje su propisima proglašene opojnim drogama, navedeno je u optužnici.
    Svi se dovode u vezu sa kamionom transportne firme ETS iz Bugojna, koji je 25. januara prošle godine SIPA zaustavila na carinskom terminalu u Gradišci, kada je u njemu otkriveno 666 kilograma marihuane. Droga je bila zapakovana u kutijama sa obućom, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje, a konačno odredište trebalo je da joj bude Njemačka. Međutim, umjesto obuće, u velikom broju kutija otkrivena je droga. Po otkrivanju kamiona uhapšeni su Gavranović i Simikić, koji su vozili kamion. Svi optuženi su nakon hapšenja smješteni iza rešetaka, ali su kasnije, uz mjere zabrane, pušteni na slobodu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oslobođenje

Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Stao zbog požara u tunelu, pa se u njega zabio drugi kamion

072info.com

Djevojka (18) poginula u teškoj nesreći, ljekari je nisu upjeli spasiti (FOTO)

072info.com

Alkohol kumovao nesreći: Vozač se nije niti vezao!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)