Portal 072info

Umjesto praznika u inostranstvu, 600 miliona Kineza na domaćim putovanjima

Screenshot 9 239
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Milioni kineskih turista su prije pandemije koronavirusa svoje jednosedmične praznike povodom Dana nacije koristili za putovanja u inostranstvo.

Ove godine ograničenja putovanja zbog pandemije koronavirusa znače da će oko 600 miliona Kineza , ili oko 40 posto stanovništva, putovati unutar Kine tokom praznika koji je započeo u četvrtak, navodi Ctrip, najveća kineska internetska turistička agencija, prenosi AP.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

To je i dalje manje za 25 posto u odnosu na prošlu godinu, kada su Kinezi imali 782 miliona domaćih putovanja i ostvarili prihod od turizma od 650 milijardi juana (95,4 milijarde dolara), prema vladinim podacima.

“Da biste otputovali u inostranstvo potrebno je da provedete pola mjeseca u karantinu i u odlasku i u povratku i tako gubite cijeli mjesec ne radeći ništa”, objasnio je jedan građanin novinaru AP zbog čega ove godine neće putovati u inostranstvo.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Osmodnevni praznik ove godine, koji se podudara s Festivalom sredinom jeseni, bit će test može li kineska turistička industrija odskočiti nakon zatvaranja koje je bilo početkom godine. Putovanja unutar zemlje, a ponekad čak i unutar gradova, bila su ograničena početkom Lunarne nove godine jer se Kina borila protiv širenja koronavirusa koji se pojavio u središnjem gradu Wuhanu kada je oboljelo više od 34 miliona ljudi, i umrlo više od milion.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6