Umjesto radosti prvog ovogodišnjeg iftara – satima su u mukama čekali na pomoć

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U selu Omeragići nedaleko od Višegrada pretučen je bračni par Memišević. Riječ je o povratnicima, ljudima starije životne dobi. Napadnuti su i opljačkani u porodičnoj kući. Napadač je uhapšen i od ranije je poznat policiji. Bračni par je zbrinut u sarajevski Klinički centar sa teškim tjelesnim povredama. Reakcije osude stižu sa svih strana.

O brutalnom napadu na Fadila i Ajšu svjedoče krvavi tragovi na zidovima njihove povratničke kuće u Omeragićima.

Krv na jastucima i krevetima u kojima su satima nakon ležali, čekajući pomoć. Razbacane i uništene stvari. Umjesto radosti prvog ovogodišnjeg iftara, bračnom paru Memišević, koji su u devetoj deceniji života, nanesene su teške tjelesne povrede. Ajšin brat, Ibrahim, dolazio je nekoliko puta, tokom kobne noći, kucao na vrata, no Memiševići nisu otvarali.

“Onda sam ja uzeo neku granu i na donji prozor sam, gdje oni borave, pokucao i oni su, uspio sam čuti sestrin glas, i po glasu nije baš bila, veselo stanje, tako da se za par minuta pojavila na vratima i vidjeli smo užasnu sliku, sva je bila otečena, ona je nekako uspjela doći do vrata, mi smo ušli, pa smo u kraćem razgovoru uspjeli saznati o čemu se radi, alarmirali smo policiju i korektno je to sve išlo, prva pomoć i sve skupa, dalje je zbrinjavanje išlo svojim tokom”, ispričao je novinarima danas vidno potresen Ibrahim Kapetanović.

Opširnije u VIDEU OVDJE.