Umrla tokom rutinske operacije: „Kako da kćerkicama objasnim da više neće vidjeti mamu?“

Podijelite vijest

462323_11_f

Čačanka Mila Marinković (36) preminula je prije dva dana na operacionom stolu prilikom hirurškog zahvata na nožnom zglobu.

Rutinska ortopedska operacija zavila je u crno članove porodice Marinković, Milinog supruga Mladena i njihovo dvoje djece koja su predškolskog uzrasta.

„Moja supruga slomila je nogu prošle sedmice i ljekari su rekli da je neophodna operacija. Hirurški zahvat na nožnom zglobu obavljen je nakon praznika, ali ga moja Mila nije preživjela. Ne znam šta se dogodilo, nije imala nikakvih drugih zdravstvenih problema, a prije operacije obavila je sve neophodne predoperativne analize – skrhan bolom priča Mladen Marinković i dodaje:

”Bila je potpuno zdrava i zato mi je još teže da prihvatim da je više nema.”

„Kako da dvijema malim kćerkicama objasnim da više neće vidjeti majku“, pita se Mladen.

Članovi porodice još uvijek ne žele da krive ljekare za iznenadnu Milinu smrt, ali im je, kako ističu, čudno da neko umre na stolu tokom operacije nožnog zgloba. Sumnjaju da neke stvari tokom operativnog procesa nisu dobro urađene.

Portparol čačanskog zdravstvenog centra dr Miroslav Sretenović kaže da je smrt nastupila usljed komplikacija tokom operativnog postupka.

„Preduzimaju se sve mjere koje su protokolom predviđene u ovakvim situacijama kako bi se utvrdio uzrok smrti. Više detalja biće poznato nakon obdukcije“, kratko nam je rekao Sretenović, uz ocjenu da „ne vjeruje da se radi o grešci ljekara“.