Umro glumac Gorden Kaye, najpoznatiji po ulozi Renea u seriji “Allo ‘Allo!”

Umro glumac Gorden Kaye, najpoznatiji po ulozi Renea u seriji “Allo ‘Allo!”

Engleski glumac Gorden Fitzgerald Kaye najpoznatiji po ulozi u seriji Renéa Artoisa u seriji “Allo ‘Allo!” preminuo je u ponedjeljak u 75. godini.

Vijest o smrti velikog glumca potvrdio je britanski list Indepentent. Kaye je u deset godina učestvovao u 84 epizode serije i više od 1.200 predstava koje su inspirisane serijom.

Kaye je rođen u engleskom Huddersfieldu, a glumom se bavio od 1968. godien pa sve do svoje smrti. Iako će ostati upamćen u po ulozi Renéa Artoisa, Kaye je život proveo kao glumac u više humorističkih serije u britanskoj produkciji, ako i emisijama za djecu te božićnim specijalima.

Seriju “Allo ‘Allo!” kreirali su Jeremy Lloyd i David Croft, a prikazivala se od decembra 1982. do decembra 1992. godine. Specijalna i posljednja epizoda je prikazana 2007. godine.

Serija je pratila život Renéa Artoisa, vlasnika kafića u malom francuskom gradiću za vrijeme nacističke okupacije. Artois je zajedno sa svojom suprugom, poznanicima i istomišljenicima ogranizovali tajni pokret otpora, a kroz svoje poduhvate prolazili su kroz neočekivane i komične situacije.

klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica