Portal 072info

Umro ljekar iz BiH koji je bio zaražen koronom, dvoje djece ostalo bez oca

96D1C2DC 24FB 48F9 8F8E FEA88F0FBFEE
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa dubokim žaljenjem obavještavamo javnost da je jučer nakon više od mjesec dana borbe sa novim koronavirusom preminuo naš uvaženi ljekar dr Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, saopšteno je iz ove institucije.

”Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara, te što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dr Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjoj Luci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 8. avgusta 2013. godine. U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je zasnovao radni odnos 1. marta 2019. godine gdje dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS”, saopćeno je.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Komemorativna sjednica povodom smrti dr Marka Pekije održaće se u srijedu, 16.septembra 2020. godine u 10:00 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kojoj će zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog”, saopćeno je iz UKC RS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 44
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)