UMRO pripadnik Armije BiH koji je pronađen na smetljištu!

Avaz.ba donosi potresnu priču o bivšem pripadniku Armije BiH, kojeg su na smetljištu, promrzlog i pokrivenog dekama pronašli njegov sin i kćerka.

Molim vas, pomozite, moj otac umire, jučer u popodnevnim satima kroz dramatičan plač pozvala je redakciju „Dnevnog avaza“ Sanela Šljoka iz Sarajeva.  

Kada se smirila, objasnila je da se nalazi u napuštenom domu „Vranica“ u naselju Mihrivode, gdje je s bratom Samirom pronašla oca Ismeta na deponiji smeća!

Bio je pokriven dekama i jedva je disao.

Dva policajca

– Moj otac je ponosan i nije htio da živi ni sa kim jer se razveo od moje majke. Živio je sam, i mi smo ga povremeno posjećivali. Prije nekoliko dana brat ga je pronašao pored ove zgrade, promrzlog i gladnog. Jedva je ostao živ – govori kroz plač Sanela.

Odmah je pozvala i Hitnu pomoć, policiju i Centar za socijalni rad.

Ekipa „Dnevnog avaza“ na licu mjesta je zatekla jedino dvojicu policajaca iz Starog Grada.

Objasnili su da će biti tu koliko je potrebno, ali da, nažalost, slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

– Iz Hitne su došli i kratko kazali da ovo nije slučaj za njih. U Centru za socijalni rad niko se ne javlja. Ne znam šta da radimo, on ako ovdje ostane večeras, umrijet će – rekao je Ismetov sin Samir.

Pojašnjava nam da ga je prije nekoliko dana spasio.

– On nikad nije htio nikakvu pomoć. Bio je borac, mnogi su obećavali da će mu pomoći zbog toga što je bio u Armiji RBiH. I kad sam ga god pitao ima li šta novo, on je odgovarao: „Bit će.“ Nekoliko puta sam išao u Ministarstvo za boračka pitanja, ali nije bilo svrhe. Sada ne znam ni gdje da ga vodimo – dodaje Samir.

Čupala kosu

Ispred doma su se okupile i komšije susjednih zgrada. 

– Kad god sam ga sreo, kupio bih mu hljeb, malo popričao s njim – govori jedan od komšija i dodaje da posljednja tri dana nije viđao Ismeta. 

Sanelin plač prolamao se mahalom.

– Koga više da zovem da mu pomogne – govorila je i čupala kosu. 

Do zaključenja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ Ismet je još bio u napuštenom domu. 

Bio je borac, znači li to ikome 

Ismetova kćerka i sin mole sve nadležne da im makar ukažu na koji način da zbrinu oca i priušte mu liječenje ili makar smještaj dostojan čovjeka. 

– Bio je borac, pa znači li to ikome u ovoj državi – pita se Sanela.


Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE