Unija osoba i organizacija OSI u FBiH pohvalila potez Kasumovića, zbrinuo majku i sina

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Iz medija smo saznali za težak položaj majke iz Zenice koja je sa svojim sinom, stopostotnim invalidom živjela na otvorenom u Kamberović Polju skoro mjesec.

Pohvalna je reakcija gradonačelnika Zenice koji je po saznanju za ovaj problem pronašao smještaj za ovu porodicu u naselju Radakovo.

Međutim, njihovi problemi nisu riješeni, jer prema informacijama koje imamo, ova porodica preživljava od nešto manje od 400KM koliko iznosi invalidnina i naknada za pomoć drugog lica, koju dobija sin.

Ovo je samo još jedna od potvrda onoga na šta upozoravamo već duže vrijeme, a to je da porodice djece sa poteškoćama i osobe sa invaliditetom žive ispod svake granice dostojanstva i da su diskriminisani!

Zahtjevamo od lokalnih, kantonalnih i entitetske vlasti da ovoj oporodici hitno pruže adekvatnu podršku.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji žele da pomognu ovoj porodici, da nas kontaktiraju kako bi sa aktivistima u Zenici mogli koordinirati pomoć.

Težak položaj porodice u Zenici, kao i hiljada drugih čija je egzistencija ugrožena, nama u Uniji predstavlja obavezu da vršimo još jači pritisak na vlasti da rade svoj posao i donesu zakone i rješenja kojima će osobama sa invaliditetom biti vraćeno dostojanstvo i konačno ispoštovane međunarodne konvencije na koje se naša država obavezala!