Portal 072info

Univerzitet u Zenici će za drugi upisni rok ponuditi nepopunjenih 843 mjesta

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Ostala su nepopunjena i 262 mjesta, od ponuđenih 705, na redovnim studijama koje plaća osnivač, od čega je 111 mjesta nepopunjeno na pet odsjeka Mašinskog, 92 na tri odsjeka Metalurško-tehnološkog, 23 na dva odsjeka Politehničkog, 22 na Pravnom te po sedam na tri odsjeka Filozofskog i dva odsjeka Islamsko pedgoškog fakulteta.

U prvom upisnom roku popunjeni su odsjeci: razredne nastave, engleskog, njemačkog i turskog jezika i književnosti na Filozofskom; menadžment te finansije i računovodstvo na Ekonomskom; opća medicina i zdravstvena njega na Medicinskom; islamska vjeronauka, socijalna pedagogija te predškolski odgoj i obrazovanje na Islamsko pedagoškom fakultetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na redovnim samofinansirajućim studijama, za koji je bilo ponuđeno 595 mjesta, ali je Vlada ZDK dodatno odobrila još 32 mjesta za upis na Odsjek opće medicine, ostalo je nepopunjeno 407 mjesta.

Vanredno je moguće studirati samo na tri fakulteta (Islamsko pedagoški, Ekonomski i Pravni), a od ponuđenih 185, popunjeno je samo 11, odnosno ostalo je nepopunjenih 174 mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prvom se upisnom roku bilo prijavilo 917 studenata, 821 za redovni i 96 za samofinansirajući studij, ali su nakon prvog roka ukupno upisana 674 studenta.

Ove godine je prvi put studentima bilo omogućeno da apliciraju i sa kopijama dokumenata pa je očito da su se neki bili prijavili na više fakulteta, a možda i na univerzitetima izvan ZDK-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

FENA

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija