Portal 072info

Univerzitet u Zenici: Studentski centar primit će 220 studenata

Studentski centar Univerziteta u Zenici (UNZE) objavio je jučer konkurs za prijem studenata, bh. i stranih državljana, na smještaj i ishranu u narednoj akademskoj godini. U Studentski dom će, prema utvrđenim kriterijima, biti primljeno 220 studenata na smještaj i ishranu, koji su u statusu redovnih studenata fakulteta UNZE, od kojih brucoša 35 posto.

Pravo na smještaj i ishranu imaju studenti čije je mjesto prebivališta, odnosno boravišta, najmanje 20 kilometara udaljeno od Zenice. Svi kandidati za smještaj u Studentski dom dužni su u prilogu prijave dostaviti dokumente koji moraju biti izdati od nadležnih institucija odnosno organa i ne smiju biti stariji od šest mjeseci, a nepotpuna i nepravovremeno dostavljena dokumentacija neće se razmatrati.

Nakon rangiranja kandidata, koje će obaviti komisija za prijem, rang-lista studenata bit će objavljena na oglasnoj ploči Studentskog centra UNZE. U slučaju nedovoljnog broja primljenih kandidata bit će objavljen i naknadni konkurs početkom oktobra.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box