UNM ZENICA: Hvala ti, gradonačelniče Fuade Kasumoviću!

UNM
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Brojni mediji u Bosni i Hercegovini objavili su informaciju da je jučer održano svečano otvorenje nove stambene zgrade, namjenje za život socijalno ugroženih porodica po sistemu socijalno-neprofitnog stanovanja. 

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) ovim putem se želi zahvaliti gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, koji je ispred Grada Zenica, obezbjedio zemljište i komunalne priključke, koji su činili jednu od finansijskih najtežih stavki prilikom implemetacije ovog projekta. 

Veliki broj porodica iz zeničkog kampa Banlozi kod Zenice svoj smiraj pronašao je u novim modernim stanovima, a koji se nalaze u neposrednoj blizini osnovne škole, što će dodatno uticati na povećani stepen inkluzije romske zajednice sa područja grada Zenice. 

UNM Zenica raspolaže sa informacijama da je nekoličina stanovnika zeničkog naselja Radakovo pokušala uticati na gradonačelnika da ne smješta Rome u gradsko područje, međutim gradonačelnik Kasumović nije kalkulisao kao što bi neki drugi radili, nego je obezbjedio zemljište za izgradnju zgrade u gradskom području, te je tako još jednom dokazao da je Zenica grad u kojem mjesta ima za stanovnike različitih konfesija i narodnosti. 

Stoga, kao i bezbroj puta do sada, UNM Zenica javno pohvaljuje gradonačenika Kasumovića za njegov dopirnos razvoju i inkluziji romske zajednice sa prostora grada Zenice, kao i cjelokupnom unapređenju socijalne politike koju sprovodi grad Zenica. Grad Zenica, sa višestruko manjim budžetom u odnosu na budžet Zeničko-Dobojskog kantona, mnogo svrsihodnije, aktivnije i odgovornije pomaže porodice u socijalnoj potrebi, za razliku od nadležnih Kantonalnih institucija, koje su same sebi svrha postojanja. 

Pripadnicima romske zajednice koji su uselili u nove stanove, želimo dugo i sretno korištenje stanova, u nadi da će na pravi način iskoristiti ovu prekretnicu u njihovom životu! Mehmed Tahirović, s.r.Zamjenik Predsjednika Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice