Portal 072info

UNZE: Počela nova 2017./2018. akademska godina

Na zeničkom Univerzitetu danas je zvanično počela nova, 2017./18. akademska godina.Tim povodom je pojedinačno na svim fakultetima u Zenici organizovan tradicionalni doček brucoša, tokom kojeg su im dobrodošlicu i uspjehe za vrijeme studiranja poželji predstavnici Univerziteta u Zenici i Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta ZDK.

Istovremeno brucoši su dobili i niz korisnih informacija o organizaciji i načinu studiranja na fakultetu kojeg su odabrali, ali i praktičnih savjeta, vezanih za sve ono što ih očekuje u narednom periodu.

-Ove akademske godine nema posebnih novina u našem radu, ali svaki fakultet će kroz svoje aktivnosti nastojati unaprjeđivati kvalitet nastave kako bi studentima omogućili što lakše uključivanje u nastavni proces, a na pojedinim odsjecima imaćemo i veći stepen prakse, odnosno veći broj sati, posvećenih upravo praktičnoj obuci kako bi studenti uz nova znanja stekli i nove potrebne vještine, ističe profesor doktor Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici.

 

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box